dilluns, 2 de novembre del 2015

Caixa dels massatges

El contacte, com el menjar i el dormir, és imprescindible en el nostre dia a dia. Grans i petits tenim la necessitat d'abraçades i carícies diàries.

Una manera divertida de proporcionar aquest  contacte és tenint a casa "La caixa dels massatges". Dintre aquesta caixa podem tenir una col·lecció d'estris quotidians que ens proporcionin moments especials amb els nostres fills o amb la nostra parella. No ens fan falta grans coses, sols imaginació i ganes de passar un moment agradable en família!

Elements que podem tenir dins al nostra caixa de massatges són:

Diferents tipus de pilotes (de tenis, de goma,...)
- Plomes
- Culleres
- Pinzells de diferents gruixudaries
- Cotxes de joguina
- Canyetes (per fer un massatge molt suau bufant)
- Oli de massatges (millor olis vegetals naturals)
- Plomall fet de llana
- Plomall "de festa"
- "Rodillo" petit
- ...

El moment del massatge ha de ser un moment en què ens vingui de gust i sempre demanarem permís abans de començar. Buscarem un moment sense interrupcions, ens asseurem o estirarem en un lloc còmode, posarem música suau i que ens agradi. Procurem que la temperatura de la sala sigui l'adequada.

Podem fer-nos el massatge amb roba fineta o sense roba (segons acordem i ens sentim còmodes).

Nosaltres escollim si volem un massatge més relaxant o més lúdic, que acabi amb una bona sessió de pessigolles!


Algunes idees...

  • Fer un massatge "lliure", passejant els diferents elements de la llista anterior per l'esquena, braços,  cames, per la panxa pit, cuixes,... Podem intentar endevinar amb què ens fan el massatge.
  • Cantar una cançó i/o explicar un conte i representar-los a l'esquena: a mesura que anem explicant la història la representem (per exemple dibuixem una muntanya amb la cullera, després representem que hi ha un cotxe que puja i baixa la muntanya, després fent petits copets amb els dits representem que es posa a ploure, amb la pilota dibuixem un cercle que és el sol i marquem els seus rajos...). Podem demanar que qui rep el massatge ens ajudi a completar la història
  • Dibuixar amb els dits diferents animals, lletres, estris,... i que a qui fem el massatge endevini què estem fent.

El moment del massatge és un moment d'intimitat, un moment bonic i agradable tant per qui fa el massatge com pel qui el rep. Podem aprofitar aquest moment especial per escoltar, per conversar, per riure, per sentir,... Per disfrutar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada