dimarts, 4 de juliol del 2017

Idees per fer els viatges més divertits!


Arriben les vacances i amb elles els viatges familiars en cotxe, tren, avió,...

A TENIR EN COMPTE

Dur menjar i beure a l'abast. Encara que faci 5 minuts que ens hem aturat a dinar sempre hi ha qui te gana, està bé dur una bossa  amb  aigua i alguna cosa senzilla de menjar durant el trajecte.

Viatjar tranquils. Si hi ha baralles entre germans, estem nerviosos,... aturem el cotxe i reprenem el viatge quan tot estigui calmat.

Preveure algun/s objecte/s per distreure's: alguna joguina, llibre, jocs de viatge imantats,...

Si el viatge és llarg preveure aturades cada cert temps per tal de que tots puguem descansar una mica i estirar les cames.

Respectar les necessitats. Al llarg del viatge estar atents a les senyals de cansament, de son, de gana,... Preguntar com ens sentim, què necessitaríem per estar millor,...

"QUAN FALTA?"

A tots ens sonaran les  preguntes "Quan falta?", "Ja arribem?"...

Si el viatge fós una pizza.
Quan són petits i la noció de temps és difícil nosaltres utilitzem com a imatge una pizza: Si el viatge fos una  pizza i la partíssim en 4 trossos ja n'hauríem menjat un i ens en faltarien tres,...

Mapa del trajecte.
Abans d'iniciar el viatge preparar un mapa esquemàtic i senzill amb alguns dels llocs destacats del  viatge perquè els vagin marcant.
També, a cada lloc podem donar-los una peça de trencaclosques o una paraula d'una frase que hauran de formar quan arribem amb alguna sorpresa per ells (val per una activitat que els agradi, per comprar-se un detallet,...)

JOCS PER FER EL TRAJECTE EN COTXE MÉS CURT

1. Història inventada. Un jugador comença a inventar-se una història i fa preguntes als altres per tal de que l'ajudin a continuar.

Un dia un elefant passejava per... (un altre jugador diu per on) i de cop es va trobar un pingüí que li va dir... (un altre jugador respon)

2. Endevina qui sóc. Un jugador es pensa un animal, un personatge, un cantant,... (es pot concretar abans de començar el joc) i els altres hauran d'endevinar qui és fent preguntes a les que sols podrà respondre si o no.

3. Sons d'animals. Cada jugador té un o dos animals. El conductor comença a explicar una història inventada on hi surtin aquests animals. Cada cop que diu el nom d'un d'ells els jugadors ha escollit ha  de fer el so del seu animal.

Un nen va sortir a passejar el seu gos (bup bup) i es va  trobar una ovella (béééé)...

4. Endevina la cançó. Un dels jugadors comença a cantar canviant la lletra de la cançó per una sola lletra de l'abecedari. La resta de jugadors han d'endevinar la cançó i cantar-la.

5. Un cotxe de color... Tant senzill com endevinar de quin color serà el proper cotxe que veurem passar.

6. Si jo fos inventor@... Cada jugador explica quin objecte o aparell inventaria si no tingués limitacions.

Si jo fos inventora inventaria un pinzell gegant per pintar els núvols de colors...

7. Rimes divertides. Un jugador diu una paula (podem acotar el tema per fer-ho més senzill pels petits) i els altres han de fer una frase divertida que rimi (si són petits també podem simplificar-ho)

Meló... He comprat un meló gran com un avió.

8. L'abecedari. Escollir un tema i buscar una paraula d'aquell tema per cada lletra de l'abecedari.

Animals: abella, balena, cuc,...

9. Paraules encadenades. Un jugador diu una paraula i el següent ha de dir la primera paraula que li ve al cap al sentir-la, continua el següent dient amb què li fa pensar el darrer mot... continuar fins que ens en cansem.

papallona - flor - olor - ...

10. Qui troba... Abans de sortir fer un llistat en un paper de coses que podem trobar al llarg del viatge (el podem fer nosaltres o conjuntament). Al llarg del viatge hauran d'anar marcant les coses que trobin de la llista.

Un cotxe de color lila, un tractor, un cavall blanc, unes flors grogues, una casa de finestres vermelles,...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada