dimecres, 7 de març del 2018

Llibre: La zebra Camil·la



La zebra Camil·la és un conte senzill que ens explica la història de una zebra que es va fent gran i que "per un caprici dels vents" va perdre 7 de les seves ratlles. La pèrdua de les 7 ratlles fa que es posi trista i plori una llàgrima per cada ratlla que ha perdut. 

Però mica a mica, la seva tristesa es va esfumant gràcies a l'empatia, bon cor i generositat de diferents animals i elements que es va trobant en el seu camí.
Al final, acaba sense gens ni mica de pena i tenint unes ratlles ben especials. 

És un conte repetitiu-acumulatiu i que té una part de rima, fet que fa que després d'haver llegit dos o tres personatges els nens/es  ja ens ajuden a seguir, i els fa més partícips del conte.

Les il·lustracions del conte són també senzilles però estan molt ben trobades i ajuden molt a seguir el fil de la història. La zebra i els diferents personatges acaben sent entranyables.



El conte és una bona eina per parlar de diversos temes:


- Fer-se gran: Què significa fer-se gran? Què comporta? Tenim ganes de créixer? Ens fa por? És bo cometre errors? Ens pot ser útil?

- Relació de la zebra Camil·la amb la seva mare: Perquè la Camil·la no fa cas a la seva mare? Creieu que s'equivoca? És bo prendre decisions pel nostre compte? Sempre cal obeïr als pares? S'enfada la mare al final del conte o es mostra empàtica? Perquè creus que actua així la mare? 

- Generositat: Com creus que es senten els diferents personatges al veure a la Camil·la plorant? Com creus que es sent la Camil·la després del gest dels diferents personatges? T'ha passat alguna situació semblant? 

També permet treballar:

- La numeració 1 a 7. Comptant enrere.
- Les rimes.
- La memòria (a veure si recorden els diferents personatges, quina ratlla dona cada un i on està col·locada).

Referència:


La Zebra Camil·la
Text: Marisa Núñez
Il·lustracions: Óscar Villán
Editorial Kalandraka
Col·lecció: LLibres per somniar
ISBN 978-84-16804-08-5
Edat: A partir dels 4-5 anys






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada