dijous, 21 d’abril del 2016

Activitat 3r i 4t primària. Autoestima i positivisme.

Ahir vam anar a les classes de 3r i 4t de primària a fer una activitat sobre autoestima i pensament positiu, en motiu de la Setmana Cultural de l'escola. 

Vam començar per moure'ns una mica, per treure'ns la son i motivar-nos per a la participació activa. 

A continuació, els vam explicar un conte que ens va servir per reflexionar sobre el fet que depenent de la propia percepció de la vida podem fixar-nos en les coses negatives de les persones i de les coses que ens passen (ulleres de mosca) o fixar-nos en les positives (ulleres d'abella). 

Vam decidir posar-nos les ulleres d'abella i fer un llistat de coses en positiu que podíem dir dels altres:



Tenint present aquesta llista, que vam fer entre tots, vam elaborar un punt de llibre on cada alume escrivia el què li agradava dels seus companys. D'aquesta manera al final cada alumne s'emportava a casa un punt de llibre amb les coses que els companys destacaven de cadascú. 
També, en el punt de llibre, havien d'escriure una cosa que els agradava d'ells mateixos a partir d'una activitat sorpresa n què es veien reflexats en un mirall.


Amb el seu punt de llibre a la mà, van mirar-se i remirar-se la llista de coses positives que els havien escrit els companys. També van tenir un espai on van poder expressar què els havia agradat més que els diguéssin, què els havia sorprès més,...

Per acabar, vam concloure que quan portem les "ulleres d'abella" ens és més fàcil fixar-nos en les flors que la vida ens ofereix i d'aquesta manra gaudir dels bons moments. 

Per finalitzar vam personalitzar una "Caixa dels bons moments", on podem guardar objectes o fotografies que ens facin recordar bones estones que hem passat amb la família, amics,... i recuperar-los quan ens vingui de gust.


Va ser un matí molt enriquidor, ple de bons moments, rialles, positivisme, autoestima,... 

Gràcies a la classe de 3r i 4t i als seus tutors per donar-nos l'oportunitat de viure'l amb ells.

4 comentaris: