dilluns, 3 d’abril del 2017

12 idees per gaudir de la primavera en família

La primavera és una època fantàstica, comença a fer bon temps, el dia s'allara, les vacances s'acosten,... Ideal per fer coses a l'aire lliure amb la família!


Aquí us deixo algunes idees...

Anar a trepitjar bassals. Després d'un ruixat de primavera, aprofitem per treure la pols a les botes d'aigua vestim-nos amb roba vella i sortim a trepitjar bassals.

Imaginem amb els núvols. Estirem-nos panxa enlaire, sobre l'herba o la sorra de la platja, i contemplem els núvols en el cel blau. Podem jugar a endevinar les formes que veiem, a crear històries,...

Recollir pedres per crear.  Aprofitem per anar d'excursió i recollim pedres, amb elles podem fer un munt d'activitats: pintar-les de diferents maneres, pintar-hi elements per després inventar històries, fer un tres en ratlla, fer un penjoll, escriure lletres i formar paraules,...

Fer un herbari. Podem fer una sortida per recollir plantes i/o flors de la zona, quan les tinguem les podem assecar, buscar el nom i informació de cada una. Si preferiu no arrencar les plantes, es pot fer fent fotografies.

Plantar  hortalisses. En funció de l'espai que tinguem ho podem fer en torretes o al terra. Podem plantar tomàquets cherry, carbassó, mongeta tendra,... en funció de la temporada. Estaran boníssimes!

Descobrir d'animals. Sortim al bosc prismàtics en mà, de ben segur que si fem silenci i som observadors descobrirem un munt d'insectes, ocells i altres animals!

Pintar amb guixos al terra. A la terrassa o en qualsevol lloc on no passin cotxes podem passar una estona divertida i entretinguda fent dibuixos amb guixos de colors. Podem dibuixar una història, que un comenci i l'altre completi,... imaginació al poder! I per esborrar una escombrada o aigua i llestos.

Mandales amb elements naturals. Sortim a la platja i/o al bosc, recollim pedres, petxines, pinyes, aglans,... i elaborem amb ells un mandala o una altra composició.

Sortir de picnic. Prop del mar o a la muntanya, agafem les motxilles amb les carmanyoles i cantimplora i sortim a caminar. Quan trobem un bon lloc parem la manta i fem un àpat en plena natura. Moments de llibertat i aire pur!

Fer volar estels. Aprofitem un dia que faci una mica de vent per sortir a fer volar estels o cintes

Fer bombolles de sabó. Barregem aigua (50%), sabó de rentar plats (40%) i glicerina (10%). Agafem palletes de beure, embuts, cercles i tot el què se'ns acudeixi... experimentem i a fer bombolles! Ens divertirem tant fent-les com fent-les esclatar.

Observar les estrelles. Ara que les nits no són tant fredes, sortim a la nit en tombem panxa enlaire i intentem descobrir les diferents constel·lacions, mirem estels fugaços,...  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada