dijous, 20 d’abril del 2017

Taller 3r i 4t primària. La Ràbia

L'objectiu del taller d'avui amb alumnes de 3r i 4t de primària és el de presentar una de les 6 emocions bàsiques: la ràbia. Una emoció necessària com les altres, si la sabem gestionar, si som capaços d' expressar-la sense fer mal als altres, a l'entorn ni a nosaltres mateixos.


Representació del conte "Quina rebequeria" adaptat a nens d'aquestes edats

El conte ens ha servit per parlar de la ràbia: Heu sentit mai l'emoció de la ràbia? En quina part del cos la noteu? Com expressem la ràbia amb la nostra cara? Què passa quan projectem la ràbia contra les persones? Quan és més fàcil que aparegui la ràbia?







Què passa en el nostre cervell? Basada en la imatge del cervell Daniel Siegel.



Què ens fa sentir ràbia?

Cada u ha escrit una o vàries coses que fan que es desencadeni en ells la ràbia. Ho han fet de manera anònima, així es sentien més lliures d'escriure el què volien.
Hem llegit algunes de les coses que han posat i ens hem adonat que sovint ens fan ràbia coses semblants, i que, per altra banda també hi ha coses que a uns ens generen ràbia i a altres no.


Com actuo quan sento ràbia? Quan estic enfadat o enfadada?

Entre tots hem reflexionat sobre el fet que la ràbia és una emoció que tots sentim en algun moment o altre, i que tenim moltes maneres de gestionar-la, algunes d'elles no ens ajuden, fereixen i no són respectuoses, d'altres ens ajuden i són respectuoses.



El nostre temps i espai per tornar a la calma

Cada u ha fet un cartell per penjar a la porta de la seva habitació (o d'algun altre espai que, de manera voluntària, vulguin utilitzar per anar a calmar,se). On per un cantó han fet una representació de la ràbia i per l'altra de la calma.
Quan estem rabiosos no és un bon moment per parlar, per arribar a acords o buscar solucions. Quan estem calmats i relaxats és el moment per dialogar i buscar solucions.



Hem animat als nens i nenes que expliquin el contingut del  taller als seus pares i els hem invitat a que facin les activitats que els hem  proposat també a casa!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada